Kader

Wil je graag kaderlid worden bij onze zwemvereniging? Dat kan! Er zijn namelijk veel verschillende kaderfuncties binnen onze vereniging en ‘veel handen maken licht werk’. Heb je interesse om mee te helpen binnen onze vereniging, neem dan contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier, maar ook via 06-29473943. Je kan natuurlijk ook je interesse kenbaar maken aan de kassadienstmedewerker in het zwembad. Wij nemen dan contact met je op om je wensen en mogelijkheden te bespreken.
 

Kaderopleidingen

Opleidingscoördinator: Theo Slootman (opleider Zwem ABC en Examinator)

 

Heb je interesse om binnen onze vereniging instructie te geven en/of toezicht te houden tijdens het zwemmen? Dan kun je de opleiding Lesgever Zwem ABC bij ons volgen. Je wordt door onze ervaren docent opgeleid, zodat je kinderen en volwassenen verantwoord en zelfstandig (bege)leiding kan geven in het elementair zwemonderwijs. Tijdens de cursus volg je met je medecursisten theorie- en praktijklessen. Daarnaast volg je stagelessen in het zwembad, waar je onder leiding van een bevoegde praktijkbegeleider je praktijklessen verzorgt. Als je de cursus met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je het Certificaat Lesgever Zwem-ABC (certificeerbare eenheid 3) van het NPZ|NRZ.
 

De opleiding Lesgever Zwem ABC is gewaardeerd op MBO-niveau 3. Met dit certificaat in bezit ben je in principe ‘beroepsbekwaam’ en kun je werken in een zwembad. Naast je eigen studieinzet, kost deze opleiding de vereniging ook inzet en daarbij studiegeld. Denk daarbij aan een werkmap, inzet docent, inzet praktijkbegeleider, huren van zwemwater, examengeld. En natuurlijk de inzet van de andere vrijwilligers. Als jij deze opleiding gratis wilt volgen bij onze vereniging, vragen wij je om voor een periode van 2 jaren actief kaderlid te zijn binnen onze vereniging. Dat betekent dus dat je met je diploma op zak zwemles geeft en toezicht houdt tijdens bepaalde verenigingsuren en daarmee je kaderfunctie inhoud geeft. Je kan deze opleiding ook voor eigen rekening bij ons volgen – hier worden dan nadere afspraken met je over gemaakt.
 

In Nederland worden zwemlessen gestructureerd door enkele instanties:

 
Regionale samenwerking kaderopleidingen

De opleiding Lesgever Zwem ABC is binnen onze vereniging in september 2015 gestart. De groep bestaat uit 12 cursisten, waaronder kaderleden van Watervrienden Didam en Watervrienden Wageningen. Dat is pas een mooie samenwerking! Heeft uw vereniging interesse in deelname aan onze kaderopleidingen? Neemt u dan contact met ons op.

 

EHBO en ZRZ

Bij De Watervrienden Zevenaar staat veiligheid hoog in het vaandel. Kaderleden die aan het bad staan moeten in beginsel in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma en/of een geldig ‘Zwemmend Redden voor Zwembaden-certificaat’. In afstemming met de Opleidingscoördinator is het mogelijk dat kaderleden de kosten voor het behalen van een EHBO-diploma/herhalingscursus EHBO vergoed krijgen. Bij de vaststelling van de hoogte van de vergoeding wordt wel rekening gehouden met de kosten die u kunt declareren bij de zgn. 'voorliggende voorzieningen', zoals uw zorgverzekeraar of uw werkgever.
 

Voor EHBO/ZRZ/BHV werkt onze vereniging samen met o.m.:

Heb je interesse om een kaderopleiding te volgen bij ons en mee te helpen binnen de vereniging? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Je kan natuurlijk ook je interesse kenbaar maken aan de kassadienstmedewerker in het zwembad. Wij nemen dan contact met je op om je wensen en mogelijkheden te bespreken.


C-diploma's kaderopleiding Zwem ABC

 
®2016 - De Watervrienden Zevenaar 
www.watervrienden-zevenaar.nl 
Clubhuis: Molenstraat 63 Zevenaar
Tel. 06-29473943 (op onze zwemtijden)
Terug naar boven