Huisregels

Kassadienst

De kassadienstmedewerker is de eerste persoon die een verenigingslid (en ouders) treft als deze het zwembad betreedt. De kassadienstmedewerker is verantwoordelijk voor de Orde en Handhaving en houdt bij wie er naar binnen gaat en houdt in de gaten dat alles rustig verloopt in de hal en kleedruimtes (kleedkamers en wisselcabines). De kassadienst is de vraagbaak van de vereniging en tevens de frontoffice voor de Leden- en Contributie Administratie.

Laat uw Lidmaatschapskaart bij de Kassadienst zien als u daarom gevraagd wordt. Zonder Lidmaatschapskaart kan u de toegang tot het zwembad worden geweigerd.
 

Overige bezoekers & (persoonlijke) veiligheid

Bent u geen lid van onze zwemvereniging of geen ouder/familie van een jeugdlid? Ook voor u gelden de veiligheidsregels. Indien de kassadienstmedewerker u aanspreekt, dan dient u uw medewerking te verlenen en eventuele aanwijzingen op te volgen.
 

Vermissing van goederen

De vereniging is NIET AANSPRAKELIJK voor beschadigingen of vermissing van goederen. U wordt dringend geadviseerd geen geld en kostbaarheden mee te nemen naar het zwembad. Om diefstal en vernieling zoveel mogelijk tegen te gaan is het NIET toegestaan zich m.u.v. het omkleden op te houden in de kleedkamers.
 

Omkleden

Niet eerder dan tien minuten voor aanvang van de les mogen de kleedruimtes betreden worden. De kleedhokjes mogen gebruikt worden, maar de kleding mag daar niet blijven hangen.

Aan de combinaties 'moeder met zoon' en 'vader met dochter' wordt verzocht gebruik te maken van de kleedhokjes i.p.v. de kleedzalen.
 

Kledingeisen

Elke zwemmer dient badkleding te dragen. Wij maken geen onderscheid in leeftijd bij het dragen van de juiste badkleding.
  • Jongens en heren: zwembroek of bermudazwembroek (met binnenbroek)
  • Meisjes en dames: badpak of bikini (broekje en bovenstukje)


Douchen

Zowel voor als na de zwemles gaan alle zwemmers onder de douche.
 

Uurleider

Ieder zwemonderdeel heeft een uurleider. Deze is te herkennen aan het witte t-shirt. De uurleider is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het zwembad. Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt bij hem/haar terecht.
 

Persoonlijke veiligheid

Bij De Watervrienden Zevenaar staat veiligheid hoog in het vaandel. Zo staan er altijd mensen aan het bad die in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma en/of een geldig ‘Zwemmend Redden voor Zwembaden-certificaat’.

De omgang tussen zwembadmedewerkers, bezoekers en zwemleerlingen laat zich niet tot in detail regelen. Zeker niet wanneer lichamelijk contact nodig is in de vorm van instructie, correctie of hulp (denk hierbij aan bezoekers met een beperking) of ter voorkoming van verdrinking. Of wanneer actie noodzakelijk is voor de handhaving van de orde en veiligheid. Niettemin verdient het aanbeveling om uitgangspunten en gedragsregels vast te stellen aan de hand waarvan de grens tussen geoorloofd en ongewenst gedrag van zwembadmedewerkers in concrete situaties kan worden vastgesteld. Het doel hiervan is om alle betrokken personen te beschermen.

Het bestuur van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heeft de Gedragscode Zwembranche vastgesteld. De gedragscode is opgeleverd door de Werkgroep Sociale Veiligheid en tijdens themabijeenkomsten met meer dan 200 professionals uit het werkveld besproken. Download de Gedragscode Zwembranche.
 

Klachten en verbeteringen

Natuurlijk proberen wij als vereniging iedereen veel zwemplezier te bieden. Heeft u toch een klacht? Meld deze aan de Kassadienstmedewerker of stuur ons een bericht via het contactformulier. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-29473943. Wij zullen ons uiterste best doen om samen zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.
 
®2016 - De Watervrienden Zevenaar 
www.watervrienden-zevenaar.nl 
Clubhuis: Molenstraat 63 Zevenaar
Tel. 06-29473943 (op onze zwemtijden)
Terug naar boven